روابط جنسی در بارداری|زوجها در طي بارداري ،تغييراتي را در روابط خود تجربه مي كنند اكثر آنها نزديكي عاطفي و تعهد بيشتري نسبت به هم احساس مي كنند، ولي عده اي هم ممكن است تضاد و كشمكش بيشتري احساس كنند. زوجهايي كه در دوران پيش از بارداري مشكلاتي را در روابط خود تجربه كرده و مسائل آنها تا پيش از بارداري، حل نشده است احتمالا با تضاد بيشتري مواجه مي شوند. وقتي زوجين ياد مي گيرند كه در شرايط شاد يا دشوار دوران بارداري با هم صحبت كرده و از هم دلجويي كنند، در حقيقت خود را براي پذيرش نقش جديد خود به عنوان والدين آماده مي سازند. روابط جنسي زوج نيز ممكن است در اثر تغييرات فيزيكي و روانشناختي متعدد دوران بارداري دستخوش تغيير شود اگر چه اطلاعات در اين مورد بسيار محدود و كم است و مطالعاتي كه به بررسي اين تغييرات پرداخته اند، يافته هاي متفاوتي را ذكر مي كنند. به صورت كلي مي توان گفت حاملگي موجب تغييرات زيادي در احساسات ، ميل جنسي ، تعداد نزديكي و رضايت و سازگاري جنسي مي گردد
در طي سه ماهه اول بارداري
تغييرات بسياري در تحريك جنسي و كارآيي عملي جنسي زنان گزارش گرديده است. برخي از زنان ، عمدتا از هر گونه فعاليت جنسي در دوره بارداري خودداري مي كنند،
پس از گذشت 6 هفته از آغاز بارداري ، تهوع و استفراغ در زنان آغاز مي گردد،در اين زمان روابط جنسي يا حتي تصور آن نيز ممكن است موجب بروز حالت تهوع در زنان باردار گردد. اغلب زنان تصور مي كنند حس بويايي شان تقويت شده و هر بويي به نظرشان تهوع آور مي رسد.
درد و حساسيت سينه ها نيز در سه ماهه اول بويژه در زنان چندزا شايع است و بروز اين حساسيت در زمان برانگيختگي جنسي مي تواند درناك باشد و بدين ترتيب تحريك سينه ها براي فرد دردناك بوده و بايد متوقف يا محدود گردد. زنان در اين دوره نيازمند ارتباط قوي تري هستند و درك اعمالي كه براي آنها خوشايند محسوب مي شود از اهميت ويژه اي برخوردار است. در صورت بروز خستگي ، نزديكي ها بايد كوتاهتر گردند،اين خستگي فيزيكي كه از تغييرات هورموني ناشي مي شود مي تواند منجر به توقف فعاليت جنسي در اين زنان گردد.
بسياري از خانمها در طي سه ماهه اول بارداري از درد زير دل و كرامپ ها و كمر درد پس از ارگاسم شكايت مي كنند، ماساژ كمر در اين دوره علاوه بر مفيد بودن، احساس خوشايندي را نيز براي زنان باردار فراهم مي آورد.
ترس از سقط، يكي از عواملي است كه زوجين را ناچار به چشم پوشي از روابط جنسي مي نمايد. وجود هر علامت و نشانه غير طبيعي در طي اين دوران مي تواند در زن اين احساس را بوجود آورد كه رابطه جنسي براي جنين ضرر دارد، بعلاوه همسر او نيز اغلب ترس مشابه را تجربه خواهد كرد. اگر فعاليتي نيز ميان زوجين اتفاق افتد، احساس گناه، استرس و اضطراب در زوج ايجاد خواهد شد.
سه ماهه دوم بارداري
بافتهاي داخل و اطراف واژن در اين دوره دچار احتقان مي شوند كه اين پرخوني ناشي از افزايش عروق خوني و خونرساني در دوره بارداري است. بافتها،متورم و قرمز مايل به ارغواني ميشوند، در تمام زمان باقيمانده از بارداري همين حالت را حفظ مي كنند، بنابراين زنان باردار در حالت برانگيختگي فيزيولوژيك به سر مي برند، اين حالت برانگيختگي مي تواند منجر به لغزنده شدن واژن نيز بشود، در اين دوره ،بازگشت به حالت عادي پس از ارگاسم ،نيازمند مدت بيشتري بود. و هيچگاه بصورت كامل انجام نمي شود. اين حالت به همراه پرخوني لگن مي تواند منجر به بروز كرامپها و كمر درد شود.
ديس پارونيا (نزديكي دردناك) يكي از عوارض شايع اين دوره است و مي تواند ناشي از عفونت مجاري ادراري. عدم لغزندگي واژن يا فشرده شدن آلت روي سرويكس باشد.
حركت بچه نيز مي تواند موجب كاهش ميل جنسي در زنان گردد، بسياري از زنان با احساس حركت جنين در طي فعاليت جنسي احساس گناه كرده و تصور مي كنند جنين در حال مشاهده آنهاست. با اين حال در پژوهشهاي انجام شده، بسياري از زنان افزايش فعاليت جنسي را در سه ماهه دوم و آغاز سه ماهه سوم گزارش كرده اند. اين امر را مي توان به افزايش ميل جنسي زنان و كاهش ترس زوج از سقط جنين در طي اين دوره از بارداري نسبت داد.
در طي سه ماهه دوم بارداري،بدن زن باردار ويژگيهاي حاملگي را بيشتر نشان داده و شكم نيز بزرگتر مي شود.بنابراين قرار گرفتن در بعضي از وضعيتها از جمله پوزيشن قرار گرفتن مرد در بالا مي تواند موج بروز ناراحتي در زنان گردد، زيرا ايجاد هر فشاري بر سينه ها و شكم دردناك است.بنابراين ممكن است،زوج مايل به انتخاب پوزيشن ها و موقعيتهاي ديگري باشند كه از اعمال هر گونه فشار روي شكم و سينه جلوگيري كند
سه ماهه سوم بارداري
سه ماهه سوم بارداري با مشكلات گوارشي و سوزش سردل ،اغلب موجب آزار زن باردار مي گردد و اگر هنگام نزديكي زير همسر قرار گيرد، مشكل شديدتر مي شود. اين حالت مي تواند با نزديكي از پهلو كه به انرژي كمتري احتياج دارد و از وارد كردن فشار به شكم جلوگيري خواهد كرد برطرف شود. وجود هموروئيد دردناك و ملتهب نيز مي تواند بر علايق و روابط جنسي ،اثر مهار كننده اي اعمال نمايد.
رحم نيز ممكن است به دنبال نزديكي دچار انقباضي مداوم و طولاني مدت گردد وبروز ترس و وحشت مي گردد، زيرا نگرانند كه اكسيژن به جنين نرسد، يا او در طي انقباضات رحم صدمه ببيند. گر چه ضربان قلب جنين كمي كاهش مي يابد ، اما هيچ مدركي مبني بر خطر آفرين بودن اين حالت موجود نيست . فاز بازگشت نيز پس از ارگاسم ناقص بوده و احساس برانگيختگي زن ادامه مي يابد.بسياري از زنان از عدم ارضاء جنسي در حين نزديكي يا ارگاسم شكايت دارند. بازگشت احساس خستگي در سه ماهه سوم بارداري براي بسياري از زنان آزاردهنده است اين حالت كه ناشي از كمبود خواب و حركت در طول روز و تحمل وزن زيادشكم مي باشد مي تواند مانع از انجام فعاليت جنسي گردد.
با افزايش سن حاملگي و بزرگ شدن شكم ،بسياري از زنان احساس مي كنند اندامشان زشت شده و براي برقراري روابط جنسي نامناسب مي باشند. بسياري از آنها نيز ازتغييرات بوجود آمده در خود خشنودند و احساس مي كنند براي همسرشان جذابتر شده اند.
تصور مادر از خود و بدنش، همراه با وضعيت سلامتي او،اثر مستقيمي بر علاقه جنسي او دارد.اگر احساس زشتي كند خودش را نيز متقاعد مي كند كه همسرش نيز او را زشت مي بيند.
برخي اوقات مردان با ديدن زن باردار،احساس احترامي را در خود نسبت به او تجربه مي كنند و تماشاي زنان باردار براي آنها خوشايند است. اما گاهي نمي توانند انگيزش و ميل جنسي را در برابر زن باردار تجربه كنند. بعلاوه ترس از صدمه زدن به جنين نيز ممكن است منجر به بروز عدم توانايي ارگاسم در آنها گردد
Check Also
واکسن آنفولانزا در بارداری
واکسن آنفولانزا در بارداری آنفولانزا آماری که برای بیماری آنفولانزا اعلام می شود، سالانه حدود …