6 روش ساده برای خلاص شدن از درد سیاتیک دوران بارداری
????????????
نینی سایت: دردهای سیاتیکی از شایعترین دردهای خانمهای باردار هستند که تمرینات ورزشی ویژه دوران بارداری در کاهش آنها تاثیر بسیار زیادی دارند. اما به جز تمرینات بارداری روشهای ساده دیگری هم هستند که در کاهش و بهبود این دردها موثرند. به همین دلیل با خانم زهره شفیعی، کارشناس مامایی و مدیر مرکز مامایی رویان مهر گفتگو کردیم و از او خواستیم درباره درد سیاتیک و روشهای ساده کاهش درد آن برایمان توضیح دهد.
دردهای سیاتیکی چرا خانمهای باردار را درگیر میکنند؟
دردهای سیاتیکی در بارداری به دلیل تغییرات آناتومی و فیزیولوژیک بروز میکند و زمانی که رحم بزرگ میشود به بدن فشار میآورد. در ماههای آخر بارداری وزن مادر به ویژه در قسمت تنه و شکم زیاد میشود که همین باعث افزایش گودی کمر و افزایش احتمال بروز دردهای سیاتیکی میشود.
⚡️عضلات کمر و شکم را تقویت کنید⚡️
بنابراین خانمها باید برای کاهش این فشارها و تخفیف درد تمریناتی را انجام دهند که ورزشهای ویژه تقویت عضلات کمر مانند نیمپُل و دیگر تمرینات را همراه با تمرینات ویژه درد سیاتیک انجام دهند.
تقویت این عضلات، گودی کمر را در ماههای ابتدایی بارداری کاهش میدهد و از افزایش بیش از حد آن در ماههای آخر بارداری جلوگیری میکند. چون عضلات قوی شکم و کمر قادرند مهرههای ستون فقرات را در راستای مناسبتری نگه دارند تا دیسک بین مهرهای فشار کمتری به ریشه های عصبی وارد کند.
درد سیاتیک چگونه حس میشود؟
علائم درد سیاتیک در بارداری با دیگر کمر دردهای بارداری متفاوت است زیرا خانم باردار مبتلا به سیاتیک دردهای شدید و تیر کِشنده را احساس میکند که از باسن شروع شده و گاهی تا ساق یا کف پا امتداد مییابد.
سیاتیک باعث درد در یکی از پاها میشود که در بیشتر مواقع با نشستن، سرفه کردن و عطسه کردن تشدید میشود. در این مواقع خانمها ممکن است در پایشان احساس ضعف، سوزن سوزن شدن و یا بیحسی کنند. همچنین علائم سیاتیک معمولا ناگهانی بروز میکنند و تا چند روز یا چند هفته ادامه مییابند.
خانمها در دوران بارداری برای حفظ سلامت خود و فرزندشان باید فعالیت بدنی مناسبی داشته باشند. بهترین فعالیتی که خانمهای باردار مبتلا به دردهای سیاتیکی میتوانند انجام دهند تقویت عضلات کمر و شکم است. بنابر این استراحت مطلق بدترین کاری است که خانمهای باردار میتوانند انجام دهند.
روشهای سادهای که نجاتبخش هستند
به جز تمرینات بدنی راههای دیگری هم برای کاهش درد سیاتیک در بارداری وجود دارند:
1- استفاده از کیسه آب گرم یا کیسه یخ هر 2 ساعت یکبار و هربار به مدت 20 دقیقه (میتوانید با تجربه کردن هر دو، تشخیص دهید کدام بیشتر دردتان را تسکین میدهد).
2- پیادهروی کوتاه مدت
3- مصرف مسکّنهای مجاز از جمله استامینوفن
4- دوش آب گرم
5- پرهیز از نشستن زیاد: خانمهای باردار مبتلا به سیاتیک نباید به مدت طولانی در حالت نشسته بمانند و بهتر است بهطور متناوب دراز بکشد.
6- راه رفتن و ورزش در آب: با توجه به تجربه چند ساله آموزش تمرینات بدنی در بارداری، خانمهای بارداری که دردهای سیاتیکیشان حتی با تمرینات بارداری و راهکارهای دیگر بهبود پیدا نکرده یا دردشان کاهش نیافته، با راه رفتن در آب و ورزش کردن در آب نتیجه بسیار مطلوبی گرفتهاند.
البته معمولا درصد زیادی از خانمها با تمرینات و به کار گیری روشهای دیگری که گفته شد، دردهای سیاتیکیشان کاهش و بهبود پیدا میکند. اما درصد کمی هم هستند که حتی با انجام و پیگیری این تمرینات هم دردشان تسکین پیدا نکرده است بنابراین ما به آنها راه رفتن و ورزش در آب را پیشنهاد کردهایم که نتایج بسیار خوبی در پی داشته است